Стани доброволец

От днес всички перничани, които искат да бъдат доброволци и да подпомагат дейностите за овладяване на разпространението на корона вируса, могат да се записват чрез изпращане на лично съобщение през фейсбук страницата на Община Перник http://m.me/pernikmunicipality . В понеделник допълнително ще бъде обявен и телефон за записване.

Желаещите да станат доброволци трябва да бъдат клинично здрави, в добро физическо и психическо състояние и с чисто съдебно минало.

Те трябва да оставят трите си имена, дата на раждане, телефон, адрес, информация за професията им и в коя сфера могат да бъдат полезни.

Ще разчитаме на доброволците за разпространение на информационни материали за коронавируса по квартали, както и за да осигурим дейностите по снабдяване с храна и лекарства на самотно живеещи болни възрастни хора и семейства под пълна карантина, както и за реализацията на други социални дейности.

Всички одобрени кандидати за доброволци ще бъдат надлежно инструктирани и ще им бъдат осигурени лични предпазни средства.
Към момента се справяме със собствени сили, но трябва да сме готови да реагираме при изостряне на ситуацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *