Янакиева откри учебната година в ХVІ-то ОУ – Църква


ЯНАКИЕВА ОТКРИ УЧЕБНАТА ГОДИНА В 16-ТО ОУ В ЦЪРКВА

„Има много празници, но всеки делничен 15-ти септември е с най-много настроение и усмивки за всички нас и най – вече за малките първокласници, които с толкова трепет за първи път прекрачват училищния праг”. С тези думи кметът на община Перник се обърна към възпитаниците на 16-то основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в кв. Църква, където откри новата учебна година.

По традиция учениците бяха посрещнати от директора на училището г-жа Лозанова, която им пожела „На добър час” и много незабравими мигове. Тя подчерта отговорността на всички нас за възпитанието и израстването на децата. Гости на събитието бяха бившият директор на училището г-н Ангелов, родители, настоящи и бъдещи възпитаници на учебното заведение. Под звуците на незабравими детски песни и стихове отекна първият училищен звънец.

В училището тази година ще се обучават 2 51 ученика, 32 от тях – първокласници. .Седемстотин и пет/ 705/са първокласниците от община Перник за новата 2009-2010 учебна година .Общият брой на учениците в общинските училища за настоящата година е 7363.

 

 

 

 Добави в Svejo

 386 преглеждания