Всички пътища от общинската пътна мрежа в Перник са проходими при зимни условия


Всички пътища от общинската пътна мрежа в Перник са проходими при зимни условия. До всички населени места е осигурен достъп от пътно-поддържащите фирми. Бедстващи хора и недостъпни населени места няма. От вчера работят 15 снегорина, пет от тях почистват града, а останалите са разпределени по малките населени места.
„След направени проверки късно снощи към 23.30 часа и сутринта рано между 5.30 и 7 часа беше установено, че всички основни улици са почистени , градският транспорт може да се движи нормално. Това е първата и основна задача, която имаме. Почистени са и спирките“, коментира кметът Вяра Церовска .


Тя уточни , че има улици, които са били затруднени да бъдат изчистени заради паркирани автомобили и визира „Вардар“ ,“ Найчо Цанов“ и „Искър“.
„Основните пътища водещи до здравните заведения –Белодробната болница , Профилакториум и МБАЛ „Рахила Ангелова“ също са свободни за движение. При разговор с директора на Бърза помощ д-р Валери Симеонов имам уверението, че няма неизпълнени адреси за денонощието“, посочи Вяра Церовска и уточни, че държи постоянна връзка с всички кметове на населени места в Общината.


По думите на кмета, средствата от държавата за зимно поддържане са 194 хиляди лева ,малко под един милион лева са средствата от собствени приходи, които също се изразходват за зимния сезон. Сумата се използва както за почистване, така и за закупуване на материали .
„Призовавам собствениците на търговски обекти и фирми да почистват пред обектите си , защото Общинският инспекторат тръгва на проверка и ще налага глоби там където не е направено“, сподели кметът и се обърна към гражданите също да почистят пред домовете си.Добави в Svejo

 315 преглеждания