Временно ще се преустанови движението в кв. Изток на 18 мартВременно ще бъде преустановено движението на моторни превозни средства в кв. „ Изток“ в Перник във връзка с провеждането на Първия лекоатлетически турнир на 18 март /събота/. Пътните ограничения ще бъдат по ул. Благой Гебрев“ в участъка на ул. „Ленински проспект“ до ул. „Клемент Готвалд“ за времето от 9.45 до 13 часа на 18 март и по ул. „Ленински проспект“ в участъка от ул. Минск“ до ул. „Бл. Гебрев“ в района пред фитнес центъра на и магазин „Анабел“ – за времето от 11 до 12.15 часа, същия ден.
Спортната надпревара ще започне в 10:00 часа на ул. „Благой Гебрев” , пред сградата на кметство „Изток ”. Събитието е организирано от най-популярния пернишки лекоатлет Милка Михайлова, съвместно с Кметството и Спортно Училище „Олимпиец”, под надслов „Бягай с усмивка”.
Целта на предстоящия турнир е откриване на нови таланти на леката атлетика, развиване и популяризиране на този вид спорт.
Малко по-късно от 11:00 часа, в Районен младежки дом – Мошино, ще се проведе „Благотворителна демонстрация на бойни изкуства”, в помощ на Антоан и Петър, ученици в 10 ОУ „Алеко Константинов”, които се нуждаят от средства за лечение в чужбина.
Инициативата е организирана от техни съученици, родители и приятели, със специалното съдействие на Айкидо клуб „Оренда”. Участници в демонстрацията са: Карате Киокушин кан спортен клуб „Дуло-Перник”, Карате клуб „Сейкен”, Таекуондо клуб „Леон”, Айкидо клуб „Оренда” и Сдружение Арт Академия „Утринна звезда”, с школата по модерни танци „Екстрийм шоу”.Добави в Svejo

 172 преглеждания