Три нови спортни игрища и фитнес площадка за перничани през август


Кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният заместник Владислав Караилиев инспектираха трите нови спортни игрища за минифутбол и хандбал и фитнес площадката, които скоро ще радват жителите на града.
Новите съоръжения трябва да влязат в експлоатация през месец август. Заложените целеви средства са в размер на 60 000 лева за всяко едно от игрищата и 20 000 лв. за фитнес площадката. Фитнес уредите ще бъдат предоставени по друга обществена поръчка.
По време на проверката кметът сподели, че изграждането на спортни и детски площадки е сред приоритетите на Общината. Въпреки финансовите затруднения, ще се търсят средства, за да могат децата и младите хора на Перник да има къде да спортуват и да се забавляват.


Две от съоръженията са разположени в дворовете на ІХ-то ОУ „Темелко Ненков“ и VІІІ-мо ОУ „Кракра Пернишки“, така че едновременно ще могат да се използват и от учениците, и от живущите наблизо . Тяхната настилка ще бъде с изкуствена трева.
Другото спортно игрище е в района на кв. „Изток“, в непосредствена близост до Х-то ОУ „Алеко Константинов“ и Спортното училище, а фитнес площадката е разположена зад ГПЧЕ „Симеон Радев“.
Ремонтните дейности вървят по график.Добави в Svejo

 369 преглеждания