Световният и европейски шампион по борба и треньор в СК „Миньор“ Иво Ангелов стана спортист на годината


Световният и европейски шампион по борба и треньор в СК „Миньор“ Иво Ангелов спечели поредния си приз за тази година. На специална церемония в Двореца на културата беше определен за спортист № 1 на Перник за 2017 година. За своите постижения през годината той беше класиран чрез гласуване в традиционната анкета на Общината и местните журналисти от общо 26 номинирани спортисти.

Отличието му беше връчено лично от кмета на Община Перник Вяра Церовска. „Когато говорим за него, изпитваме невероятно чувство на гордост, уважение и обич, защото той е един млад, талантлив, всеотдаен и в същото време много земен човек. За него спортът е кауза и начин да промениш себе си и света към по-добро. Световен и европейски шампион, избран е за най-добър борец в света през 2013 г., когато става и Спортист № 1 на България и на Перник“, с тези думи го представи кметът Вяра Церовска.

Ето и последователността на класирането:

2 . Виктория Павлова – джудо и самбо

3. Виктор Костадинов – ВОЛЕЙБОЛ

4. ИВАН ПАЧАРЪЗОВ – РЪГБИ

5. Любомир Данов-ШАХМАТ

6. МИРОСЛАВ МИЛЕНКОВ – таекуондо WTF

7. Алекс Тодоров – БОКС

8. Тарек Абделслам – БОРБА КЛАСИЧЕСКИ СТИЛ

9. СИЛВИО СЕДЕВЧЕВ- ТЕНИС НА МАСА

10. НИКОЛАЙ БАЙРЯКОВ – БОРБА КЛАСИЧЕСКИ СТИЛ

Треньор на годината ИГЛИКА МИЛЕНТИЕВА – джудо и самбо

Отбор на 2017 г. на Перник е мъжкият състав на ВК „Миньор“ , който се състезава в Суперлигата по волейбол на България.

На тържествената церемония бяха връчени и четири плакета на ВК „Миньор“ за 95 годишнината на организирания волейбол в Перник, на ФК „Енергетик, който през тази годиначества 35 години от създаването си,СКБ „Перник Ладимекс“, който е наследник на секция „Бокс“ към ДФС „Металург“ и продължител на силната боксова школа на дружеството и ФК „Миньор-Перник“ Чикаго.

Призовете бяха връчени от кмета Вяра Церовска и зам.-кметовете Денислав Захариев, Севделина Ковачева и Йордан Павлов и емблематични спортисти. Водещ на церемонията беше главният експерт по спорт в Общината Десислава Стойова.Добави в Svejo

 227 преглеждания