Шест автомобила получи Областна дирекция на МВР


ШЕСТ АВТОМОБИЛА ПОЛУЧИ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР В ПЕРНИК


С шест нови автомобила обнови автопарка си Областната дирекция на МВР в Перник, предаде кореспондентът на радио „Фокус“Пирин.


Днес областният управител Иван Димитров, кметът на община Перник Росица Янакиева и народните представители Ангел Найденов, Ненко Темелков и д-р Симеон Василев връчиха на полицаите ключовете на три „Ситроен“ -а, „Шкода“, „Лада-нива“ и „Фолксваген“. Високопроходимата “Нива” ще бъде предоставена на РПУ в Трън. Автомобилите са предоставени от МВР по програма, реализирана за нуждите на полицейските структури, които работят по охрана на обществения ред.


Този акт бе определен от депутата Ангел Найденов като красноречиво доказателство за ангажираността и на правителството, и в частност на министъра на вътрешните работи към процеса на обновление и на модернизация на материално техническата база на сектора за сигурност. За последните 3 години в ОД в Перник са влезли над 35 нови автомобила, посочи директорът на Областната дирекция комисар Димитър Шереметев. Той каза още, че до края на месец юни сградата, в която ще се помещават на І-во Районно управление и “Пътна полиция”, ще бъде готова и оборудвана на високо ниво.


Вече започна изграждането на Областна дирекция по пожарна безопасност, каза комисар Шереметев като припомни, че за това бе предоставен терен безвъзмездно от местната власт в лицето на кметския екип и Общинския съвет. Сградата на пожарната трябва да бъде готова в рамките на 3 години. Директорът на полицията подчерта, че МВР и ръководството на ОД правят всичко възможно условията на труд и техническото обезпечаване постепенно да се подобряват. Той заяви убедеността си, че това е един от начините за подобряване на резултатите от работата, каквито се очакват от цялото общество към полицията.


Радио “Фокус” – Благоевград  Всички права запазени © Община Перник, 2004 583 преглеждания