ПУДООС отряза парите за реконструкция на вътрешната


ПУДООС ОТРЯЗА ПАРИТЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ВЪТРЕШНАТА ВОДОПРОВОДНА МРЕЖА

В ПЕРНИШКИЯ КВАРТАЛ КАЛКАС

 

ПУДООС отряза парите за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в пернишкия квартал „Калкас“. През месец юли с решение на новия екоминистър бе известено, че на община Перник се отпуска безвъзмездна помощ в размер на 1199 952 лева, за да бъде ремонтирано остарялото съоръжение. Кметът Росица Янакиева обясни, че реконструкцията е повече от належаща, тъй като водопроводът е на ПУДООС спря парите за водопровода в кв. „Калкас“
възраст от близо половин век, амортизиран е, аварира и реализира водни загуби. В момента целият квартал е разкопан, тъй като там продължава работата по големия проект за изграждане на канализация.


„Ще бъде напълно нелогично в „Калкас“ да бъде положена канализация, след което да ремонтираме настилките по улиците, а после пък отново да копаем заради водопровода. Това ще бъдат пари, хвърлени на вятъра“, коментира кметът. Росица Янакиева заяви, че общината ще кандидатства отново пред ПУДООС, тъй като подмяната на водопровода е належаща, защото създава много проблеми.


Росица
Янакиева заяви, че ще търси съдействието на областния управител Иво Петров и на народните представители. „С тях имаме принципна договорка, че те ще подкрепят всички проекти, които касаят общината“. ПУДООС е спряло финансирането и на два проекта на община Ковачевци.

Милена ГРОЗДАНОВА  


 Добави в Svejo

 372 преглеждания