„Писано яйце“ събра децата на Перник


Феерия от багри, музика и танци събра десетки деца на пъстрия и весел конкурс „Писано яйце” пред Двореца на културата в Перник.
Надпреварата се организира за девета поредна година от Общината и на нея присъства кметът Варя Церовска и нейния заместник Севделина Ковачева. В нея взеха участие над 90 деца от 19 училищни отбора , сред които и малчугани от сдружение „Дай, бабо, огънче!”. В конкурса се включиха и възпитаниците от школата по изобразително изкуство на ЦЛРП-ОДК Перник, които изрисуваха огромно еднометрово яйце.


Всеки школски тим трябваше да прояви въображение и да изрисува своите яйца. Докато учениците работеха със своето въображение, деца от фолклорните ансамбли „Граовче” и „Чудно оро“ пяха и танцуваха за радост на гостите и за настроението на художниците. Млади актьори от детско-юношеския театър „Мускетарите”, преоблечени като чудати герои от различни приказки, пък организираха забавни игри за най-малките. Наоколо се разхождаше и истинско огромно ярко яйце, което се здрависваше с малчуганите, а те бързаха да се фотографират за спомен.
В края на конкурса бяха обявени и победителите, а призовете бяха връчени от кмета Вяра Церовска, която през цялото време се наслаждаваше на уникалните творения на малките перничани.


13-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ стана първенец сред школските отбори и получи таблет за награда. На второ място застана тимът на ОУ „Христо Ботев“ – град Батановци, а на трето – 7-мо ОУ „Георги С. Раковски“ .
На всички състезаващи се отбори бяха раздадени специални грамоти и разбира и пакетче вкусни пръчици на „Зайо Байо“.Добави в Svejo

 218 преглеждания