Перник сведе глава пред Апостола на свободата


Кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът й сведоха глава пред подвига на Апостола на свободата. На възпоменателната церемония пред паметника на Левски възпитаници на 12-то ОУ „Васил Левски” рецитираха стихове, посветени на Апостола.
Пред паметта на Дякона се поклониха с едноминутно мълчание и народните представители от Пернишки регион, областният управител, председателят на Общинския съвет, политически партии, културни дейци и граждани.


„Левски ни даде най-чистото усещане за подвига и най-страшното усещане за цената на предателството. Затова бесилката му стана нашият кръст. Той увисна на нея не само, за да спаси България, но и за да я събуди. Да й покаже мечтата, пътя и свободата. Да ни покаже, че няма равен на себе си. Ето защо за народа той е не просто герой – той е Апостолът. Във всяко българско сърце винаги трябва да има частица искрена благодарност и преклонение пред делото и подвига на Васил Левски“, каза водещата на поклонението Соня Станчева.


Венци и цветя на паметника на Левски бяха поднесени още от малките възпитаници на ДГ „Валентина Терешкова“, както и от учениците от ПМГ „Христо Смирненски“, 12-то ОУ „Васил Левски” и ГПЧЕ „Симеон Радев“.Добави в Svejo

 273 преглеждания