Общината сложи светофар и прекрати безразборното паркиране по новата улица в центъра на Перник


IMGP0020

Нова светофарна уредба вече регулира движението на кръстовището в центъра на Перник, срещу хотел „Струма“. По този начин община Перник  слага край на абсурдната ситуация улицата в центъра на града да се ползва за паркинг. Новото съоръжение ще облекчи и движението по ул. Раковска, в участъка на кръстовището при „Кауфланд“ ,където  винаги има задръствания, в края на работния ден. Сега  шофьорите ще могат да ползват  и ул. В.Левски.

Светофарът е монтирано на новата пътна отсечка на площад „Кракра“ и е по изготвен проект за реконструкция на кръстовището, което до сега беше Т-образно.

„С пускането на светофарната уредба, ще се реши въпросът с безразборното паркиране на автомобили в участъка, зад ОББ и по новата отсечка. Общинският инспекторат и полицията ще започнат проверки, за да се сложи ред в този участък“, съобщи инж. Николай Петров, главен експерт в община Перник.

По думите му с пускането на новата отсечка по ул.В. Левски, водачите трябва да са много внимателни и да спазват ограничението на скоростта  от 30 км/ч , тъй като  в близост е сградата на  ОУ“Св.Иван Рилски“ и  ПМГ“Христо Смирненски„. Нарушителите ще бъдат строго санкционирани и няма да има компромис.

Днес финално бе монтиран новия контролер и започнаха 72-часовите проби на светофарната уредба, за да се установи дали всичко е наред,едва  след това тя ще бъде пусната в редовна  експлоатация. Това, по всяка вероятност ще стане в началото на следващата седмица.

 Добави в Svejo

 409 преглеждания