Община Перник с комплексен подход за разрешаването на проблема за липса на кофи и бобри


Община Перник с комплексен подход за разрешаването на проблема за липса на кофи и бобри в населените места. В рамките на два дни ще приключи преброяването на сметосъбиращите съдове и ще има яснота колко още трябва да се закупят. Това обяви кметът Вяра Церовска на срещата с кметовете на населени места.
Освен фирмата, която се грижи за чистотата, Общината също ще закупи бобри и кофи тип „мева“, за да се справим до голяма степен с този проблем, коментира Церовска.


Тя информира още, че Бюрото по труда обявява Процедура по схема „Обучение и заетост за младите“, която е до 15 март. От нея могат да се възползват частни фирми от реалния сектор и общините. Хората, които могат да бъдат наети по тази схема, трябва да са до 29 години и регистрирани на трудовата борса.
Градоначалникът помоли местните управници да обърнат внимание на детските площадки и да бъдат освежени, за да могат малчуганите да се забавляват на приветливи и уютни места.


В края на срещата кметовете на селата Богданов дол и Драгичево изказаха специална благодарност на ръководството на Общината за оказаното съдействие при организирането на празника Тодоровден.Добави в Svejo

 259 преглеждания