Нова спортна площадка отвори врати в пернишкия кв. „Изток“


Жителите на пернишкия квартал „Изток“ изказаха специална благодарност на кмета Вяра Церовска и нейния екип за новото спортно игрище, което отвори врати днес. Теренът беше веднага изпробван от малките жители на града, които показаха завидни футболни умения .
„Доведох сина ми да си играе с неговите приятелчета и съм безкрайно щастлив, че игрището вече е ремонтирано и има специална мрежа на самия таван, за да не излизат топките. Мисля че се направи нещо много хубаво и полезно за тази част на квартала, защото има много деца. Досега нямаше къде така свободно да се забавляват и винаги като родител съм се притеснявал“, сподели Георги Гаджов.

Ключовете от новото спортно съоръжение бяха символично връчени на неговия стопанин – кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов от шефа на строителната фирма Таня Каменова, която подари и топка малките спортисти.
„Това ни е седмата завършена спортна площадка. Стойността й е 39 хиляди лева без ДДС , защото размерите са по-малки от другите – 16 на 26 метра. Инициативата е част от нашата кампания „Повече игри на вън , по-малко игри в телефона“ . Радваме се, че децата ще имат свободно място, в което да играят. Стараем се да правим по- съвременен облика на Перник и се надявам да успеем“, сподели кметът Вяра Церовска и допълни, че предстои откриването и на стрийт фитнес площадка, отново в кв. „Изток“ и нови спортни площадки в Градския парк и в Осмо училище „Кракра Пернишки“ .

„Тази площадка беше занемарена през годините, а сега виждаме едно съвременно игрище. Дълги години беше обрасла в трева и не се използваше за нищо, общо взето се разхождаха кучета“, сподели кметът на „Изток“ Емил Костадинов, който заедно със зам.-кмета Владислав Караилиев се включиха във футболната игра с малчуганите.
На откриването присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, секретарят на Общината Радослава Манова и главният инженер Богомил Алексов.Добави в Svejo

 230 преглеждания