На 24 май – "Миньор" се завръща в "А" група?


НОВИНИ  

НА 24 МАЙ – „МИНЬОР“ СЕ ЗАВРЪЩА В „А“ ГРУПА?  

На 24 май (събота) на Градския стадион в гр. Ловеч от 17.00ч. ще се играе баража между Миньор (Перник) и Калиакра. Това стана ясно днес след решението на Комитета по организиране на състезанията. Други варианти за провеждане на баража бяха още стадионите „Христо Ботев“ в Пловдив и „Раковски“ в Севлиево. Мачът ще бъде решаващ за влизането на пернишкия отбор в „А“ група. Създадена е организация за посещение на феновете на „Миньор“, които искат да подкрепят любимците си. Междувременно стана ясно, че новият собственик на отбора започва основен ремонт на базата, съгласно изискванията на Българския футболен съюз (БФС). Ремонтът ще приключи за новия сезон и ще струва над 2,5 млн. лв. 

Започва и ремонт на спортна зала „Дружба“ на стойност 300 хил. лв. Сумата беше отпусната по проект от Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС). По предварителни планове – обновената зала трябва да бъде открита през октомври. 

Община Перник в лицето на кмета Росица Янакиева получи отличие от  ДАМС заради сериозни стъпки в развитието на спорта и възвръщането на спортната слава на Перник. Призът беше връчен официално на 17 май – Деня на спорта, след анкета, проведена сред българските спортни федерации.  

Всички права запазени © Община Перник, 2004


Добави в Svejo

 514 преглеждания