Кметът Станислав Владимиров: Прокуратурата има волята и желанието в спешен порядък да влезе във ВиК дружеството


Хубавото е, че през последното денонощие влизаме в параметрите заложени от МОСВ

Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров и неговият заместник Иван Гешев.  Срещата бе по повод сигнала на кмета до Окръжна прокуратура – Перник  свързана с функционирането на местното ВиК-дружество.

„Перничани гневни и искат да има наказан, заради ситуацията, в която изпадна Перник. Всеки търси отговори на редицата въпроси, които възникнаха в тази криза. Това беше и поводът да сигнализирам прокуратурата”. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров след срещата. Той обяви, че главният прокурор го е уверил, че още днес ще имат среща с Окръжна прокуратура – Перник. Прокуратурата има волята и желанието в спешен порядък да влязат във ВиК дружеството, да видят как е управлявано то и ако има виновни да се потърси отговорност”, добави Владимиров.

 „Няма как да стоя в страни при създалата се ситуация, въпреки че това не е основен ангажимент на кмета. Откакто се занимавам с този проблем видях редица притеснителни факти, заради подценяването на ситуацията. Радвам се, че главната прокуратура проявява активност в тази ситуация”, коментира Станислав Владимиров.

„Хубавото е, че през последното денонощие влизаме в параметрите заложени от МОСВ и, ако водният режим се спазва от новото ръководство на ВиК така както е начертан перничани ще имат вода до март месец”, обяви Владимиров. Кметът на Перник обясни, че  прогнозите на НИМХ в дългосрочен план също са добри. „Ако всички ние пестим водата можем да бъдем спокойни”, каза още Станислав Владимиров. Той добави  и, че има уверението,  че в рамките на един – два дни ще има аварийни екипи, които да осигуряват ремонтите, за да не се пилее вода по улиците на Перник. 

Той обяви, че от срещата с премиера Борисов е станало ясно, че още днес ще има финансиране са спешен ремонт на пречиствателната станция, като първо ще се ремонтират утаителите, за да може ако се влезе в период да се използва вода от по-ниската част на язовира, да не се наруши качеството й. „Това ще намали и разходването на питейна вода”, заключи Станислав Владимиров.

 

 Добави в Svejo

 554 преглеждания