Кметът прие делегация от община Пирот


НОВИНИ  

Кметът прие делегация от община Пирот

В петък кметът на Община Перник Росица Янакиева прие делегация от община Пирот, Сърбия, водена от председателя на общинския съвет Милан Попович.

В състава на делегацията участваха още Томица Алексич – зам. кмет, Нешко Мадич – помощник директор на свободна зона Пирот и др. В проведения разговор със зам. кмета на Община Перник – Боян Боянов, стана ясно, че е получено финансиране на съвместно разработения трансграничен проект “Устойчив модел за икономическо развитие”.

Уточнени бяха съвместните дейности и графика за изпълнението им. Беше съгласувано предстоящото посещение на български експерти в Пирот.

Партньорите се договориха да кандидатстват със съвместен проект в схемата за безвъзмездна финансова помощ 2006/018-388.01.01/02/
Grants –06SER02/04/001.

Съвместна работна група започва работа по изготвяне на проектното предложение. Проектът ще бъде насочен към подкрепа за развитие и подобряване на бизнес-свързаната инфраструктура и развитие на капацитета за сътрудничество между институции с цел социално и икономическо сближаване на двата гранични региона.Добави в Svejo

 632 преглеждания