Годишна среща на президента Първанов с ръководителите на дипломатически мисии


Годишна среща на президента Първанов с ръководителите на дипломатически мисии

В петък, 16 септември 2011 г., президентът Георги Първанов ще проведе своята годишна среща с ръководителите и представителите на дипломатическите мисии. Тази година срещата ще бъде в София и Перник.

 В 11.00 часа в зала “Роял” на хотел “Шератон” ще започне срещата на държавния глава с дипломатите. (Предвидена е възможност за отразяване в началото на срещата.)

 След срещата президентът Георги Първанов и доайенът на дипломатическия корпус г-жа Мишлин Аби Самра, посланик на Ливан, ще направят изявления за медиите. (Изявленията ще бъдат във фоайето пред зала “Роял”.)

 В 15.10 часа в Двореца на културата в Перник кметът г-жа Росица Янакиева ще запознае президента и ръководителите на мисии с инвестиционните възможности в града и региона.

 Г-жа Първанова и съпругите на дипломатите ще се запознаят с дейността на Обединения детски комплекс в Перник. Дамите ще разгледат изложба- базар на произведения на Школата по изобразително изкуство, в която се обучават и деца със специфични образователни потребности. В театралния салон на Обединения детски комплекс на г-жа Първанова и съпругите на дипломатите ще бъде показано ревю на традиционни народни носии и аксесоари. Със свои изпълнения ще се представят детска балетна формация “Вая” и детски фолклорен ансамбъл “Граовче”. (Предвидена е възможност за снимки.)

 В 16.10 часа ръководителите на дипломатически мисии и съпругите им, придружени от държавния глава и г-жа Първанова, ще разгледат археологическите разкопки на крепостта „Кракра”. (Предвидена е възможност за официална снимка на дипломатите с президента и г-жа Първанова.)

 В 17.45 часа на стадион “Миньор” ще се проведе футболен мач между отборите на президента и на дипломатическия корпус. Срещата е с благотворителна цел и със събраните средства ще бъде изградена нова детска спортна площадка в Перник.

Треньор на отбора на президента ще е Христо Бонев, заемащ трето място в класацията на най-успешните играчи в България и наставник с огромен опит, а на отбора на дипломатите – Михаил Мадански, треньор на националния младежки отбор и помощник треньор на националния отбор.

Преди началото на срещата популярните певци Миро и Димитър Кърнев, известни със своите пристрастия към футбола, ще открият събитието със свои изпълнения. По-късно Димитър Кърнев ще се включи в отбора на президента. В музикалната програма ще участва и танцовата формация за съвременни танци към Младежкия дом на гр. Перник. Миро ще бъде и коментатор на срещата.

 Сред гостите на събитието се очакват Весела Лечева, Силвио Данаилов, Йордан Йовчев, проф. Георги Мърков – олимпийски шампион по борба, Александър Томов – петкратен световен, петкратен европейски шампион по борба и трикратен сребърен олимпийски медалист, Тити Папазов, които ще раздават автографи на феновете си.

 Най-добрият български шахматист Веселин Топалов ще подсили отбора на президента.

 По време на почивката ще се проведе благотворителен търг за спортната фланелка на държавния глава.

 След края на срещата Димитър Пенев, треньор на 20 век и един от най-успешните футболисти на всички времена, ще връчи почетни медали на участниците в двата отбора.

 Техническа информация:

 Достъпът за отразяване на срещите ще бъде срещу представяне на валидна журналистическа карта.

Годишна среща на президента Първанов с ръководителите на дипломатически мисииДобави в Svejo

 701 преглеждания