Факултетът по обществено здраве обявява прием на документи за държавна поръчка за специалностите “Медицинска сестра” и “Акушерка”


Факултетът по обществено здраве, Медицински университет – София
обявява прием на документи за държавна поръчка за специалностите
“Медицинска сестра” и “Акушерка”
през периода 12 юли – 5 септември 2017 г.
Изпитът ще бъде писмен по етика и право.
За повече информация следете сайта: http://foz.mu-sofia.bg/
Факултетът по обществено здраве е един от четирите факултета в структурата на Медицински Университет – София. Той е създаден през 2001 г. с подкрепата на Пакта за стабилност и в партньорство с водещи институции от страните на Европейския съюз и Световната здравна организация.
Със създаването на Факултета по обществено здраве бе реализиран български проект с европейско значение. Факултетът е модерна университетска формация за въвеждане на студенти и докторанти в специфичната за здравеопазването управленска наука – политика и мениджмънт на общественото здраве.
Основните цели на Факултета са развитие на науката и практиката за общественото здраве и мениджмънт на идеите и ресурсите в здравеопазването. Ключови задачи са формирането на нова генерация от здравни политици и мениджъри и експертно съдействие при управлението на системата на здравеопазване в България.Добави в Svejo

 531 преглеждания