Елица Виденова представя нова стихосбирка в Перник


 


ЕЛИЦА ВИДЕНОВА ПРЕДСТАВЯ НОВА СТИХОСБИРКА В ПЕРНИК

На 11 декември от 17.30 ч. в Малкия салон на Двореца на културата – представяне на поетичната книга на Елица Виденова “ НЕБЕ НА КРЕДИТ“

 

Родена на 20 май 1966 г. в гр. Батановци, Пернишко. Висшето си образование завършва във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ – магистър по журналистика и масови комуникации. Живее и работи във Варна.


Има публикации в местния и централния печат (сп. „Родна реч“, в. „Пулс“, в. „Студентска трибуна“, сп. „Художествена самодейност“, алманах „Янтра“, сп. „Пламък“, сп. „Везни“, в. „Български писател“, в. „КИЛ“ – Варна, в. „Арт форум“, алманах „Света гора“, в. „Словото днес“, сп. “Знаци” и други). Нейни стихове са превеждани на руски, френски, арабски, албански език. Автор е на пет поетични книги: „Луда вода“ (1993), „Бродница“ (1997), „Олтар за Юди“ (2000), „Котва за връщане“ (ИК „Няголова-Кавалет“, 2004), “Небе на кредит” (Издателство “Български писател”, 2009).


Печелила е награди от регионални и национални конкурси за поезия, сред които националният конкурс за млади поетеси на името на Дора Габе през 1996 г. Книгата „Бродница“ е отличена с голямата награда за поезия на името на Владимир Башев за 1998 г. Член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти.


От 1993 г. работи като телевизионен журналист: репортер, редактор, водещ на регионалната програма „Море“ в РТВЦ Варна, водещ на предаването „Добър ден, България“ на БНТ, директор на Регионалния телевизионен център – Варна. От средата на 1999 г. е на работа в националния сателитен тв канал „М САТ“ като отговорен редактор на „Новини и актуални предавания“, водещ на коментарното публицистично предаване „Още по темата“, автор и водещ на предаването за изкуство и култура „КулоарТно“; продуцент, автор и водещ на магазинното предаване „Море за всички“. От месец март 2005 г. е зам.-главен редактор в БНР – Радио Варна, автор и водещ на предаването за българска култура „Петият сезон“. В момента е главен редактор на ТВ “Черно море” и “М САТ” – Варна.


Всички права запазени © Община Перник, 2004


Добави в Svejo

 742 преглеждания