Двама ученици седнаха на кметския стол в Община ПерникЕдинадесетоклъсникът Цветомир Цветанов от Професионалната гимназия по икономика и деветокласничката Цветелина Горанова от ГПЧЕ „Симеон Радев“ седнаха на горещия кметски стол в Община Перник и поеха огърлицата на властта. Инициативата е в рамките на националната кампания „Мениджър за един ден“.
В работата на местната администрацията се включиха още Адриана Валериева , Емили Илиева, Ванеса Павлова, Кристияна Богданова, Лора Миткова, които са възпитаници на Професионалната гимназия по икономика и Евелин Първанова от ПГОТ „Св. Иван Рилски“.
Младите хора заеха постовете на зам.-кметовете Владислав Караилиев, Севделина Ковачева, Денислав Захариев и Йордан Павлов, както и на секретаря на Общината Радослава Манова. Бъдещите управленци бяха приети в кабинета на кмета и нейния екип на сутрешната оперативка. Те се запознаха с функциите и задачите на местната власт, както и с предстоящите задачи и отговорности за деня.


„Щастлива съм, че днес Община Перник е заредена с много позитивна младежка енергия. Очаквам от вас да кажете как виждате Перник, каква промяна искате и за какво мечтаете. Ще обсъдим заедно как да се развива нашият град, който има средновековна история.“, сподели кметът Вяра Церовска и каза, че очаква в края на работния ден младият кметски екип да даде предложение за организиране на събитие, което искат да се провежда в Перник.
Учениците бяха щастливи , че имат честта да се запознаят с най-отговорните длъжности в града. За тях беше истинско предизвикателство да се включат с работния процес на отделните ресори и да представят своите идеи. Интересуваха се от инфраструктурата на града, разработването на проекти в областта на здравеопазването , образованието и културата .Те обаче видяха колко трудно и отговорно е да седнеш на стола на местната власт.


Запознаха се с част от документациите и дългите процедури, свързани с решаването на един проблем. Разбира се, че не липсваха и леките закачки, с които денят минава по-леко.Добави в Svejo

 495 преглеждания