Дългогодишният проблем с водата в Ярджиловци е решен


Дългогодишният проблем с питейната вода в Ярджиловци вече е разрешен, в това лично се увери кметът на Перник Вяра Церовска на традиционния събор на селото. Тя не скри вълнението си като отвъртя кранчето на дворна чешма и от нея потече вода. Вяра Церовска работи за разрешаването на проблема още като депутат, а сега като кмет на Общината обектът вече е завършен. Първият етап включваше общо около 20 километра водопровод,като са обхванати клонове в рамките на отпуснатия бюджет от 1 800 000 лв с ДДС.
„ За мен е от огромно значение, че аз и екипът ми успяхме да реализираме този проект и жителите на Ярджиловци да имат питейна качествена вода“, допълни Церовска. В селото малчуганите се радват и на нова детска площадка, която беше изградена по ПУДООС.
Кметът Данчо Данаилов изказа специална благодарност за подкрепата на кметския екип и пожела много здраве и веселие на жителите и гостите на селото.
На събора в Ярджиловци присъстваха още народният представител Александър Александров, чийто корени са оттам, зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев,секретарят на Общината Радослава Манова и кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов.
По случай празника беше открита изложба под мотото “Жените на Ярджиловци могат…”. Вкусната експозиция беше посветена на 453-годишнината на пернишкото село. В празничното веселие се включиха с изпълнения танцовите състави към НЧ „Христо Ботев-1940г.” с ръководител Тодор Тодоров, певици и разказвачки от местното читалище . На сцената се качиха и оркестър „Елит” със солистки Елена Сотирова и Костадинка Танчева.Добави в Svejo

 218 преглеждания