Десета поред спортна площадка отвори врати в Перник


Десета поред спортна площадка беше открита днес в Перник. Игрището се намира в квартал „Църква“ до 16-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ . Теренът е на стойност 60 000 лева и е дарение от фирма Стомана Индъстри АД. Футболното игрище е с изкуствена настилка, простиращо се на 600 кв. м. Базата разполага с модерно осветление, което дава възможност да бъде използвана и през тъмната част на денонощието.
Лентата беше прерязана от кмета на Община Перник Вяра Церовска и директора на фирма „Стомана Индъстри“ Константин Стаменов , след което бяха официално връчени ключовете на директора на учебното заведение Елена Лозанова с пожелание по-дълго време да бъде запазено и съхранено спортното съоръжение.
На церемонията присъстваха и зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев, както и кмета на населеното място Румен Петров, който изказа специална благодарност за новото игрище.


„Искам да изкажа моето голямо благодаря на г-н Стаменов , защото всичко , което говорихме стана факт и спортната площадка, и видеонаблюдението. Всичко се дължи на неговото сериозно и отговорно отношение към Перник и перничани .Това е десетата поредна отворена безплатна спортна площадка и първата като дарение. Радвам се за тази прекрасна придобивка. Надявам се, че това ще е началото на още многото неща , които ще се случват“, сподели кметът Вяра Церовска.
Директорът на „Стомана Индъстри“ пък зави, че е щастлив, че с новата площадка се допринася за здравето на подрастващите .
„Пожелавам да се ползва безаварийно и най-вече да са живи и здрави децата. Радвам се, че това беше един наш ангажимент, който най- накрая успяхме да изпълним“, допълни Стаменов.
На откриването на площадката беше подготвена и специална програма от ученици и самодейци от кв. Църква.
Хубавата придобивка съвпада и с 50 годишния юбилей на местното училище.



Добави в Svejo

 382 преглеждания