Ден на българския спорт на 17 май на площад "Кракра


НОВИНИ  

Росица Янакиева, кмет на Перник: Амбицията ни е да възродим спортната слава на Перник и да накараме повече хора да спортуват, за да намалеят здравословните им проблеми

Публикувано от zapernik май 17, 2008

По повод 17 май – Ден на българския спорт, градоначалникът на Перник Росица Янакиева призова да върнем спортната слава на Перник и спортния дух в себе си, за да бъдем здрави:

“Днешният ден е ден на предизвикателство, движение и бързина, на сила. Той се празнува в много европейски градове, а в Перник за втори път. Мисля, че създадохме много добра организация. Празникът стартира от скоро в Перник и се надявам в следващите години организацията да е още по-добра. Нашата амбиция е да възродим спортната слава на Перник. Само след няколко дни, следващата събота, перничани ще се поздравят с влизането на нашия футболен отбор “Миньор” в “А” група, което ни носи много положителни емоции.

Но не са само спортовете, които се развиват професионално. Над 50% от българите имат здравословни проблеми. В същото време около 10% от всички активно се занимават със спорт – професионално или любителски. Нашата цел е да увеличим техния брой, защото това е гаранция, че ще намалеят здравословните проблеми на хората.”

Към галерияДобави в Svejo

 592 преглеждания