„Цветна приказка“ грейна в пернишка галерия


„Цветна приказка“  грейна в галерия „Кракра“. Автор на красивата експозиция е  директорът на галерия „Перник“ Елена Темелкова . Този път чаровната художничка представя 23 творби – рисувана коприна и живопис с акрил.
На откриването на изложбата присъства кметът на Община Перник Вяра Церовска, зам.- кметът Денислав Захариев, секретарят Радослава Манова, приятели и колеги.
„Толкова много приятели могат да се съберат само при едни слънчев и усмихнат човек такива, каквито са и произведенията на Елена Темелкова . Те ни въздействат с топлите тонове и ни докосват с нежни струни“, каза с вълнение кметът Вяра Церовска .
„Благодарение на теб, Ели, се случиха толкова красиви събития, които буквално променят нашия град. Успяваш с това, което правиш, да стигнеш до сърцата на много хора на различна възраст. Желая ти здраве вдъхновение, обич и още много творчески успехи“, сподели кметът при откриването на експозицията.
За творчеството на Елена Темелкова и уникалните творби говориха доц. Ралица Мирчева и доц. Валентин Савчев, които са преподаватели в Нов български университет.
Темелкова е завършила НХА в София в класа на проф. Марин Върбанов, специалност „Текстил и мода“. Член е на СБХ. Работи в областта на монументалната текстилна пластика, живопис върху коприна, интериорен текстил, уникални рисувани облекла и  аксесоари. Автор е на над 25  самостоятелни изложби , както и на авторски ревюта с рисувани облекла. Участвала е в много сборни  изложби в Перник, София и Варна. Нейни картини са притежание на галерии и частни сбирки  в страната и чужбина – Германия, Франция, Сърбия, Кипър, Гърция, Македония и др.


Добави в Svejo

 780 преглеждания