Американският посланик посети Перник


Посланикът на САЩ в България Н.Пр.г-н Ерик Рубин посети град Перник. Той се срещна с кмета на Общината д-р Вяра Церовска и областния управител г-н Васил Михайлов и посети Училището за чуждоезиково обучение „Симеон Радев“.
„Перник е град, който има с какво да се развива . Той е разположен най –близко до столицата, с изключително добри комуникации. До 2020 година е планирано да се направи и двойната жп. линия Перник – София. Ние сме в близост и със Сърбия и Македония, през нас минава и пътят до Гърция, така че възможностите за развитие са много. Около 20 000 перничани на този етап работят в столицата“, сподели градоначалникът и направи кратка презентация на икономическото развитие на района. Тя запозна посланика и какво е състоянието в секторите – здравеопазване и образование в Общината.
Посланик Рубин благодари за топлото посрещане и сподели добрите си впечатления от града и училището, в което в момента преподава и американката Каролайн Мърфи.
В края на посещението си посланик Рубин посети и Музея на минното дело, който е уникален за Балканския полуостров.Добави в Svejo

 230 преглеждания