7 отбора се състезаваха по хокей на трева в Перник


Седем  отбора от клубове в Перник, Пловдив и сръбския град Босилеград взеха участие в предпоследния турнир на държавното първенство по хокей на трева.

Спортната надпревара, която събра млади спортисти до 12 и до 14 години, излязоха на терен в пернишкия в кв. „Изток“.
Всички състезатели бяха приветствани от зам.-кмета Йордан Павлов, който им пожела здраве и спортсменски дух. „Продължавайте все така усилено да тренирате и да вървите успешно по стълбата към върха. Щастлив съм, че днес спортът събира толкова много млади хора в града. Успех и нека най-добрите победят“, каза още Павлов.

9
Челното място във възрастова група до 12 години спечели пловдивският клуб по хокей на трева „Петър Берон“, негови подгласници станаха перничаните от спортен клуб „NGS“ с треньор Руслан Стефанов, а третото място заеха спортистите от Боселград.
В по—голямата възрастова група до 14 години на първо и второ място отново се наредиха състезателите от град Пловдив – от клубовете „Петър Берон“ и „Пловдив“, а третото място беше определено за пернишките момчета.
Състезанието беше уважено още от изпълнителния директор на Федерацията по хокей на трева доц. Антонио Антонов и спортния експерт от Община Перник Десислава Стойова.
Последният турнир от държавното първенство ще бъде идната седмица в Свищов, тогава ще стане ясно кои 6 отбори ще се класират за дивизия А.
По думите на треньора на пернишкия клуб Руслан Стефанов резултатите до момента нареждат на сто процента нашите момчета до 12 години да играят в дивизия А, все още не е ясна позицията на по-големите, чакат се представянето на отборите, които ще се състезават в Свищов.Добави в Svejo

 255 преглеждания